WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Meeuwen  4 - 3  (0-0)

DATUM 14-10-2016  21:15

DOELPUNTEN 22' Arslan 1-0, 27' Hesz 2-0, 34' Tiebosch 2-1, 35' Tiebosch 2-2, 39' Giuliano 3-2, 40' Nelis p. 3-3, 40' Idlaasri 4-3

VERSLAG Voor de eerste derby van het seizoen kon coach Papanicolaou niet rekenen op Munaron (ziek) & Ter Linden (geschorst). Hierdoor nam Jeunen een eerste cap mee.

Zo veel als er werd geschreven afgelopen week op de sociale media, zo weinig animo was er te zien op het veld. In een zéér gesloten eerste helft waren uitgespeelde kansen heel schaars. Meeuwen is het best gestart en kan Celtic 2 tot 3x naar adem doen happen. Maar Celtic kon rekenen op een attente Benetti. Aan de overkant zien we ook een aantal mooie kansen, maar ofwel waren we te egoïstisch, ofwel net dat tikkeltje te laat voor een binnen tikker. De wedstrijd had een goaltje nodig om open te breken, maar dat goaltje bleef uit. Beide ploegen sprongen ook heel zuinig om met hun energie en dus gaan we rusten met een bril-score na een saaie eerste helft.

De tweede helft begint beter voor de thuisploeg, want na 2 minuten komen we op voorsprong via een afgeweken schot van Arslan op Peeters, 1-0. Meeuwen zou nu moeten komen, maar doet dat niet met de nodige overtuiging. Drie minuten later duikt Hesz centraal op en knalt de verdubbeling van de voorsprong bij mekaar. Als we nu eentje kunnen prikken is de match over voor Meeuwen, maar na een cadeau van Benetti in de 35e minuut, kan Tiebosch centraal oprukken en de aansluiter scoren, 2-1. Celtic is niet verontrust, maar gaat nu lager opvangen. Als Arslan de bal kan recupereren, vergeet hij in te spelen, wil daarentegen tussen 2 man in dribbelen en verliest de bal. De tegenaanval mag er zijn via Bosmans op rechts naar de linker flank op Tiebosch, die in één tijd de 2-2 tegen de netten knalt. Twee goals in cadeau verpakking is voldoende zou je dan denken, maar neen hoor. Als 2 minuten voor affluiten Giuliano hoog druk zet op Peeters, trapt hij de bal staalhard tegen Giuliano op en hobbelt de bal ongrijpbaar voor Meyers in doel, 3-2. Meeuwen gooit de 5e speler in de arena en bij het ingaan van de laatste minuut begaat Yazgan een fout en krijgt Meeuwen een strafschop toegewezen. Nelis verzilvert die staalhard onder de deklat, 3-3, met nog 54 seconden op de klok. Celtic rukt meteen op en Idlaasri pikt de bal in de kluts tussen Giuliano en Aabbou op, worstelt zich tussen Bosmans en Peeters in en laat doelman Meyers kansloos, 4-3, met nog 43 seconden te gaan. Meeuwen gooit nu de 5e speler op en Celtic gooit alles dicht. Er vallen geen doelpunten meer en zo wint Celtic zijn eerste derby van het seizoen en klimt het op naar een gedeelde 4e plaats in de rangschikking met Charleroi en Roselies.

Het was niet fraai en de derby miste eigenlijk zowat alles wat een derby normaal in huis heeft. Het slot van de wedstrijd maakte voor de neutrale futsalfan toch nog een beetje goed denk ik. Maar we moeten toegeven dat dit de slechtste wedstrijd was die ooit tussen Houthalen en Meeuwen werd gespeeld. Gelukkig viel het dubbeltje aan onze kant, maar het kon evengoed anders zijn geweest.